La panela
Sinto-te l negro a arrebentar pula redundeç de fierro, quelor de l tiempo que te fui fazendo costra dun fruito que nunca tubo arble para assentar l pencino ou primabera para frol cheirosa.
De ti bi renacer la bida a cada die, siempre ua renobada fuorça criadora, malzina purmeira que ponie las risas a botá-le fuogo als uolhos i a colgar ls oulores de sou cielo.
Nunca quejiste ser probeta de cientista, caldeiron de druida, segredo de alquimista, puis stabas para alhá de todos eilhes, gulosos de tue ambrosie que ls humanos mantenie.
Ambentemos l fuogo i nunca el quedou cumpleto antes que podira beisar la prenheç de tue barriga, todo an nós demudando na caminada de quemedores de yerbas, chichas i mundos.
Hoije anferrujas nua squina, agoniados muitos cun tue negrura, squecidos todos que, ne l templo de l tiempo houmano, ye tou por dreito un de ls altares percipales.
Fracisco Niebro
3 comentários:
Munditações na Galiza
http://armandorequeixo.blogaliza.org/2011/05/31/arte-incomunidada-arte-maior/
Anferrújan essas panelas, Amadeu, se las deixardes nun sítio húmado ou cun auga dentro mas sabeis que até hoije inda nun s’ancuntrou melhor material (l fierro fundido) para realizar ciertas purparaçones culinárias cumo tal ls guisados. Preguntai a grandes xefes antre ls mais afamados de l mundo i ides a ber! Las que se fázen inda hoije deixórun de tener pies mas cuntínan a ser feitas cul mesmo material. Anton yá sabeis : Buonas purparaçones!
Quanto al buosso testo: guapo, cumo siempre!
Buonas nuites Ana, cuncordo cun todo l que dizes. Era nessas panelas que mie mai cozina, siempre. Inda hoije me sáben ls houmildes cozinados dessa grande xefa de cozina, cun uns sabores i oulores cumo nunca mais senti.
Quando me dórun a scolher l retrato i bi la panela, nin pensei dues bezes. Apuis, l testo saliu cumo un guisado que bai apurando, an lume brando, cumo debe de ser.
Abraço
Amadeu
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